Cu ce preţ s-a vândut primul SMS din lume scos la licitaţie de Vodafone ?

Diverse

În urmă cu o săptămână vă spuneam că Vodafone va scoate la licitaţie sub formă de NFT (non fungible token) primul SMS din lume.

Acesta a fost transmis prin rețeaua Vodafone în urmă cu 29 de ani, când un angajat al companiei, Richard Jarvis, a primit pe 3 decembrie 1992, la petrecerea de Crăciun, un mesaj de doar 15 caractere: „Merry Christmas”.

Licitaţia a avut loc pe 21 decembrie şi a fost organizată online cu ajutorul casei de licitaţii Aguttes din Franţa. Câştigătorul licitației va plăti pentru acest NFT uriaşa sumă de 107.000 euro. Cumpărătorul va deține proprietate exclusivă a unei replici detaliate și unice a protocolului de comunicare original care a transmis primul SMS din lume, iar în acelaşi timp va primi şi o plăcuță pe care a fost imprimat acest protocol + o fotografie cu mesajul afişat pe ecranul telefonul în urmă cu 29 de ani.

Vodafone a anunţat că toţi cei 107.000 euro vor fi donaţi către Înaltul Comisariat pentru Refugiați al Națiunilor Unite (UNHCR) pentru a sprijini persoanele strămutate forțat.

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.