Smartphone-ul BlackBerry cu conectivitate 5G a fost anulat (brandul BlackBerry dispare complet din lumea telefoanelor inteligente?)

Telefoane Mobile

Producătorul chinez TCL a fost singurul care a încercat cu adevărat să ţină brandul BlackBerry viu pe piaţa telefoanelor inteligente, însă în vara anului 2020 acesta a pierdut licenţa şi dreptul de a mai comercializa smartphone-uri sub acest nume.

Compania canadiană a predat licenţa americanilor de la OnwardMobility, cei care împreună cu Foxconn FIH Mobile, anunţau că din 2021 vom avea noi smartphone-uri BlackBerry. Parteneriatul dintre cele trei entităţi promitea smartphone-uri cu Android securizate, cu estetică în stilul clasic BlackBerry (inclusiv tastatura fizică) şi cu conectivitate 5G.

Între timp criza semiconductorilor a afectat puternic acest sector de activitate, astfel că OnwardMobility, un nume complet necunoscut şi fără istoric în piaţă, a fost incapabil în a face rost de componente vitale în construcţia unui smartphone. Fără furnizori, compania americană a tot amânat lansarea primului smartphone 5G sub brandul BlackBerry.

Începutul de 2022 a venit cu un nou şoc pentru tot ce mai reprezenta BlackBerry în lumea telefoanelor inteligente. Compania mamă a vândut patente de conectivitate şi mesagerie mobilă de 600 de milioane de dolari către o companie ce se ocupă cu dezvoltarea de tehnologii pentru vehicule electrice.

În tot acest context agitat, Kevin Michaluk, fondatorul crackberry.com, a anunţat că din surse foarte sigure poate confirma că cei de la OnwardMobility au pierdut licenţa, astfel smartphone-ul BlackBerry 5G a fost anulat. Ţinând cont de vânzările de patente făcute de compania canadiană la început de an, am putea spune că este aproape sigur că brandul BlackBerry a spus “adio” pieţei de telefoane inteligente.

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.