Vânzările de maşini electrice din primele şase luni în Europa poziţionează Tesla abia pe locul 3

gEV

Tesla a avut ceva probleme de producţie la fabrica sa din China, ţară unde o perioadă lungă de timp au fost reimplementate restricţii severe generate de pandemia COVID-19.

În acest context Tesla a vândut mult mai puţin decât se aştepta, în primele şase luni din 2022 fiind al treilea mare grup din Europa:

  • Volkswagen Group – 116.307 unităţi;
  • Stellantis – 105.413 unităţi;
  • Tesla – 78.277 unităţi.

Chiar dacă la nivel general este abia pe locul 3, Tesla oferă în continuare maşinile electrice cu cele mai multe vânzări în Europa: Tesla Model Y cu 39.969 unităţi şi Tesla Model 3 cu 38.280 unităţi.

Dacă ar fi să facem o comparaţie cu lumea smartphone-urilor, Tesla este un fel de Apple (puţine modele, multe unităţi vândute), în timp ce Volkswagen Group şi Stellantis sunt un fel de Samsung şi Xiaomi (multe modele, variaţii, care împreună generează cantitate).

Chiar dacă vânzările Tesla sunt cu aproximativ 25% mai mici decât cele realizate în aceeaşi perioadă din 2021, explicaţia este simplă şi nu prea ţine de companie. Cum restricţiile din China s-au mai redus, foarte probabil ca Tesla să revină la capacitatea de producţie de anul trecut.

Sursa: carscoops.com

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Aspire V3-571G.