50: Fotografii făcute cu Motorola Edge 30 Ultra

Am folosit un Motorola Edge 30 Ultra în ultimele două săptămâni, iar o selecție de fotografii găsiți în articolul de față. Este similar cu ceea ce ați găsit pentru Vivo X80 Pro pe aici.

Edge 30 Ultra este cel mai avansat smartphone Motorola la nivel de cameră foto și video. Camera principală are următorul setup:

➡️ wide de 200 Megapixeli cu f/1.9, PDAF și OIS;

➡️ tele de 12 Megapixeli cu f/1.6, PDAF și zoom optic 2x;

➡️ ultrawide de 50 Megapixeli cu f/2.2.

Filmează 8K cu 30 fps, 4K cu până la 60 fps, 1080p cu până la 960 fps, gyro-EOS și HDR10+.

Înainte de a prezenta fotografiile propriu-zise, Motorola Edge 30 Ultra îl găsiți deja în oferta eMAG cu 12 GB RAM și 256 GB stocare.

Aș putea trage câteva concluzii pe repede înainte:

  • zoom-ul 2x nu este făcut cu crop ci cu senzor dedicat, de aici și diferența imensă între ce prinzi cu camera wide și ce ți se oferă cu tele-ul de pe Edge 30 Ultra. Zici că ai un zoom ceva mai mare, din păcate lipsește OIS-ul și chiar se simte, mai ales că au pus f/1.6 (multă lumină, zgomot de imagine ce putea fi compensat puțin și de OIS).
  • setările nu sunt păstrate și de fiecare dată când intri în secțiunea Video trebuie să setezi 4K și 60 fps, spre exemplu. Cred că se poate rezolva printr-un simplu update de firmware;
  • fotografiile nu sunt supraexpuse, cumva naturale și în linie cu ceea ce observi și în realitate;
  • Night Mode nu face minuni, cu puțin mai bine față ce primești fără să activezi acest mod;
  • Modul Portrait mi s-a părut bine calibrat, chiar și în condiții de lumină scăzută;
  • lipsește un senzor periscop ce ar fi adus Edge 30 Ultra printre cele mai bune smartphone-uri la nivel de cameră foto și video. Zoom-ul 5x este doar pe foaie pentru că rezultatele primite sunt cu mult zgomot de imagine, aproape inutilizabile;

Vă las pe voi să trageți mai multe concluzii pe baza galeriilor de imagini. Le găsiți aici fără resize, link valabil pentru 7 zile.

I. Fără Night Mode;

II. Cu Night Mode;

III. 0.5x, 1x și 2x cu Motorola Edge 30 Ultra;

IV. Modul Portrait pe Edge 30 Ultra;

V. Zoom 5x;

VI. Alte fotografii făcute cu Motorola Edge 30 Ultra;

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro;

Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III.

Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.