METAVERTU – primul smartphone web 3.0 din lume, Qualcomm Snapdragon 8 Gen1, 18 GB RAM și 10 TB* spațiu de stocare

Smartphone

METAVERTU este un produs lansat de către VERTU, brand ce a ajuns a fi cunoscut pe vremea când era o sub-divizie a Nokia ce livra telefoane mobile de lux.

METAVERTU a fost prezentat în cadrul unui eveniment din Londra, iar cele mai importante specificații le descoperiți în articolul de față.

Este un telefon ce pune accentul pe materiale de top, elemente avansate de securitate și tehnologii de ultimă generație (cel puțin ceea ce descoperim în materialele ce au apărut pe site-urile de specialitate).

🟣 display AMOLED de 6.67 inci cu rată de refresh la 144Hz, 400 ppi;

🟣 procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen1, 18 GB memorie RAM, 1 TB spațiu de stocare și 10TB când este folosit drept un smartphone Web3;

🟣 senzor IMX787 de 64 Megapixeli / echivalent 35mm și OIS + tele cu OIS;

🟣 chip A5 pe partea de securitate a datelor cu tehnologiile SE + TEE (Trusted Execution Environment)

🟣 baterie de 4600 mAh ce se încarcă de la 0 – 100% în 20 de minute.

Are un buton ce permite trecerea între operarea în web 2.0 și web 3.0 (o iterație nouă a www ce încorporează tehnologia blockchain, decentralizare etc). În modul web 3.0, camera sa are un drept de copyright ce permite crearea de colecții digitale. Este și un  abonament V PASS ce aduce rezervări la anumite hoteluri, achiziția de cadouri și alte servicii VIP. Ethereum a fost una dintre companiile alături de care VERTU a dezvoltat acest smartphone.

Prețurile sale pornesc în China de la aprox. 3600 dolari pentru ediția din fibră de carbon și ajung până la peste 41.000 dolari pentru modelul cu piele de crocodil în partea spate. Debutează comercial din 3 noiembrie și va fi disponibil la nivel global prin Tmall.

Trebuie să spun că sunt ușor sceptic când văd așa multe tehnologii de la o companie ce nu are cine știe ce istoric în domeniu. VERTU este un brand cunoscut pentru prețurile extrem de ridicate puse pentru anumite telefoane mobile ce în rest nu aveau cine știe ce tehnologii, doar materialele erau din categoria premium sau cumva exotice.

Sursa: Gizmochina.com

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro;

Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III.

Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.