50: Fotografii făcute cu Huawei Mate 50 Pro

Huawei Mate 50 Pro a ieșit pe primul loc în testul DxOMark, iar mai toată lumea a scris despre asta pe site-urile tech internaționale, dar și la noi. M-a intrigat rezultatul și l-am pus la test într-o mică deplasare pe care am făcut-o la Brașov.

Apropo, Brașovul este unul dintre orașele românești în care chiar ai ce să fotografiezi. Aș putea forța nota și aș spune că se află pe loc fruntaș într-un top al urbelor instagramabile autohtone. Centrul istoric arată bine, poți să ai cadre frumoase când urci pe Tâmpa și nu numai.

Huawei Mate 50 Pro – un camera phone lansat pe sfârșit de 2022 și în România

Ce specificații îl animă pe Huawei Mate 50 Pro la nivel de cameră foto și video?

🔴 wide de 50 Megapixeli cu f/1.4 – f/4.0, echivalent 24mm, PDAF, autofocus prin tehnologia laser și OIS;

🔴 tele / periscop de 64 Megapixeli cu f/3.5, echivalent 90mm, PDAF și OIS, zoom optic 3.5x;

🔴 ultrawide de 13 Megapixeli cu f/2.2, echivalent 13mm și unghi de 120 grade;

🔴 LED flash;

🔴 înregistrează materiale video la 4K cu 60 fps, 1080p cu până la 480 fps, 720p cu până la…, 3840 fps, gyro-EIS;

🔴 cameră frontală de 13 Megapixeli cu f/2.4 și senzor TOF 3D, înregistrează materiale video la 4K cu 60 fps sau 1080p cu până la 240 fps.

Cei mai importanți senzori sunt wide și tele / periscop. Mi se pare că la senzorul pentru ultrawide au făcut o concesie și nu au mers pe un senzor cu mulți megapixeli de generație mai nouă, idem și la camera frontală ce măcar a fost legată și de un senzor TOF 3D, iar pe lângă autofocus și bokeh plăcut aș spune că impresionează și în ce privește detecția facială, în linie cu rivalul din Cupertino.

Mai jos găsiți o galerie cu 50 de imagini și câteva concluzii legate de performanțele atinse de Huawei Mate 50 Pro în ce privește fotografiile. Trebuie să specific că am făcut update software la zi pentru smartphone.

Aici găsiți fotografiile fără resize (link valabil pentru 7 zile). 

Fotografii în low-light, fără modul de noapte activat;

Fotografii în low-light cu modul de noapte;

Modul Portrait pe Huawei Mate 50 Pro;

Fotografii în low-light, fără modul de noapte activat;

Fotografii în low-light, cu modul de noapte activat; 

Fotografii în low-light, fără modul de noapte activat; 

Fotografii în low-light, cu modul de noapte;

Fotografii pe timp de zi cu zoom de la ultrawide la 100x – set 1;

Fotografii pe timp de zi cu zoom de la ultrawide la 100x – set 2;

Alte fotografii făcute cu Huawei Mate 50 Pro:

Huawei Mate 50 Pro este unul dintre cele mai bune smartphone-uri la nivel de cameră foto și video. Culorile au un dinamic range foarte bun, ai un plus de detalii în low-light pe care cu greu îl găsești la concurență. Senzorul wide este cel ce impresionează, ultrawide-ul nu mi s-a părut a fi demn de un vârf de gamă, dar nici nu și-au propus asta. Senzorul tele și zoom 10x mi se par a fi bune spre foarte bune, iar modul Portrait cred că mai trebuie să primească câteva rectificări la nivel software.

Știți că fiecare producător după lansarea îmbunătățește firmware-ul, iar Huawei mereu a avut grijă să țină cont de feedback-ul primit.

Vă las pe voi în secțiunea de comentarii să vă exprimați opiniile personale.

Urmează un articol comparativ cu Huawei Mate 50 Pro, Google Pixel 7 Pro și Samsung Galaxy S22 Ultra. Bineînțeles, vor fi comparate în ce privește rezultatele oferite la nivel de cameră foto și video. Așa că stați aproape!

Acest articol este susținut de către Huawei România. Opiniile exprimate aparțin strict autorului și nu au fost aprobate în prealabil. 

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro;

Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III.

Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.