Reţeaua Orange 5G este disponibilă şi în Suceava

Retelistica

Orange ne anunţă că un nou oraş a intrat pe lista celor acoperite cu tehnologie 5G, al 21-lea în toată ţara – Suceava. Începând de săptămana aceasta, locuitorii, autoritățile publice și companiile din Suceava au acces la cele mai bune servicii și tehnologii pe care rețeaua Orange le oferă prin intermediul tehnologiei 5G.

În prezent Orange 5G este disponibilă în următoarele oraşe din ţară: Suceava, Sibiu, Arad, Bacău, Brașov (inclusiv Poiana Brașov), București (acoperit 100% 5G), Craiova, Cluj-Napoca, Constanța (inclusiv stațiunea Mamaia), Iași, Timișoara, Bragadiru, Chitila, Măgurele, Otopeni, Ovidiu, Pantelimon, Popești-Leordeni și Predeal.

Cu viteze maxime de descărcare de până la 1.2 Gbps şi viteze medii de 600 Mbps, rețeaua Orange 5G este capabilă să ofere utilizatorilor o experienţă similară celei furnizată de internetul prin fibră optică, însă deschide și noi oportunități de dezvoltare în zona de inovație și cercetare.

Un alt aspect important ce merită evidenţiat este că Orange este operatorul care a investit cel mai mult în cadrul licitaţiei 5G de acum câteva zile. Orange a câștigat dreptul de a utiliza 220 MHz în frecvențele 700 MHz, 1500 MHz și 3400-3800 MHz, devenind astfel operatorul din România cu cel mai mare portofoliu de spectru, care își asumă cele mai multe obligații de acoperire a teritoriului național și dezvoltare a rețelelor 5G, dar și operatorul cu cele mai mari investiții, taxele de licență pentru achiziționarea acestor drepturi ridicându-se la 264.6 milioane euro.

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.