Sunt mai bune boxele JBL decât cele Bose?

Audio

JBL și Bose sunt două dintre cele mai bune mărci de boxe de pe piață. Dispozitivele lor oferă, de obicei, cea mai bună calitate la cel mai bun preț. Versatilitatea, performanța și sunetul excelent sunt câteva dintre caracteristicile lor principale. De aceea, este necesar să facem o comparație între difuzoarele JBL și Bose pentru a cunoaște avantajele și dezavantajele unora față de celelalte.

Ambele mărci au dispozitive de o calitate excelentă. Probabil, cea mai bună boxă JBL actuală este JBL Charge 4. Pe de altă parte, dacă vorbim despre boxele Bose, una dintre cele mai populare este Bose SoundLink Revolve Plus. Ambele opțiuni sunt ideale. Dar care este cea mai bună?

La ce pot boxele JBL să bată boxele Bose?

Difuzoarele JBL și Bose oferă o calitate foarte asemănătoare. Cu toate acestea, există câteva aspecte și caracteristici în care difuzoarele JBL excelează față de cele Bose. Două dintre aceste aspecte cheie sunt calitatea sunetului la interior și autonomia.

Boxele JBL se comportă mai bine în interior decât difuzoarele Bose

Unul dintre principalele avantaje ale boxelor JBL este faptul că acestea oferă cea mai bună calitate a sunetului în interior. Aceste difuzoare vor oferi un bas profund și o reproducere excelentă a basului mediu. Când vine vorba de sunetul vocal, calitatea este, de asemenea, excelentă.

Dacă există un aspect în care o boxă JBL se deosebește de Bose, acesta este sunetul de bas. De aceea, dacă aveți de gând să folosiți boxa în interior, cel mai bine este să luați boxe JBL. Difuzoarele Bose oferă performanțe mai bune în aer liber, deoarece sunt capabile să răspândească sunetul într-o gamă mai largă de direcții.

Difuzoarele JBL au durate de funcționare mai mari decât cele Bose

Durata de viață a bateriei este un aspect la care marca JBL lucrează foarte bine. Boxa JBL Charge 4, de exemplu, are o autonomie de 20 de ore. Pe de altă parte, boxa Bose SoundLink Revolver Plus are o autonomie maximă a bateriei de 12 ore. Așadar, diferența, în această privință, este mai mult decât evidentă.

În ciuda acestei durate lungi a bateriei, calitatea sunetului difuzoarelor JBL nu are de suferit. În plus, faptul că bateria este mai mare nu înseamnă că durează mai mult să se încarce. Atât boxele JBL, cât și cele de la Bose au o încărcare completă a bateriei similară, de aproximativ 4 ore. Putem spune că, în ceea ce privește timpul de încărcare completă, avem prima egalitate în duelul JBL vs. Bose.

În ce aspecte sunt mai bune boxele Bose Vs JBL?

În această comparație de difuzoare găsim, de asemenea, aspecte în care marca Bose oferă performanțe mai bune. Acest lucru este valabil în special pentru calitatea sunetului în aer liber și pentru designul și greutatea dispozitivului.

Boxele Bose sunt mai ușoare și au un design mai elegant

Bose este o marcă care acordă o atenție deosebită designului difuzoarelor sale. În ciuda aspectului robust și bine construit, acestea sunt foarte ușoare. Atât de mult încât boxa JBL Charge 4 este cu aproape 400 de grame mai grea decât Bose Soundlink Revolve Plus. Acesta din urmă dispune, de asemenea, de un buton multifuncțional în partea superioară pentru un control mai ușor al redării muzicii.

Designul difuzoarelor JBL tinde să fie mai puțin elegant. La prima vedere, boxa Bose este poate mai atrăgătoare decât cea JBL. Acest lucru se datorează designului atent pe care Bose îl pune în dispozitivele sale. În plus, sunt boxe mai ușoare care pot fi luate oriunde. Și toate acestea fără a fi scutite de cea mai înaltă calitate.

Difuzoarele Bose oferă un sunet mai bun în camere mari

Difuzoarele Bose sunt potrivite în special pentru a asculta în aer liber sau în spații foarte mari. Sunetul la 360 de grade pe care îl oferă înseamnă că difuzorul poate fi auzit la fel de bine oriunde. La o capacitate bună de volum, nu contează dacă vă aflați mai departe de o parte sau de alta a difuzorului, deoarece sunetul va fi întotdeauna excelent.

De asemenea, difuzoarele Bose abia dacă elimină sunetele joase atunci când volumul este setat la 100% din capacitate. Acesta este motivul pentru care difuzoarele Bose funcționează mult mai bine în aer liber și în zone mari decât difuzoarele JBL.

Acest articol este susținut de către eMAG. Nu a fost redactat de către echipa Gadget. 

Despre autor

Gadget.ro

Gadget.ro este un site de știri și recenzii tech cu o vechime de peste 10 ani.