Apple vrea să reducă dependenţa de China şi mută puternic producţia de iPhone-uri în India

Smartphone

Dacă în urmă cu mulţi ani China era oportunitatea supremă pentru toţi producătorii globali de orice, în prezent (şi mai ales în viitor), această ţară se transformă într-una a nisipurilor mişcătoare, pe alocuri chiar a mlaştinilor.

Politicile imprevizibile aplicate de partidul comunist şi rivalitatea acerbă cu Statele Unite ale Americii fac din China o ţară mult prea instabilă pe termen lung pentru marile corporaţii americane şi chiar europene.

Apple ştie asta şi de aceea a demarat un amplu proces de mutare a producţiei de iPhone-uri către India. În prezent în această ţară se produc mai puţin de 5% din total, în special modele mai vechi, însă în viitor lucrurile vor sta diferit.

Cei de la South China Morning Post estimează că până în 2027 mai bine de 50% din producţia de iPhone-uri va fi mutată în India, astfel că Apple se va elibera de dependenţa de producţia chineză.

Din ce în ce mai multe companii globale îşi mută producţia în India şi asta pentru că în zilele noastre India este exact ce era China acum 15 – 20 ani: o ţară cu forţă de muncă foarte ieftină unde se poate produce mult şi bine.

Btw: estimările actuale sugerează că India va depăşi anul acesta China ca număr de populaţie.

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.