Microsoft şi Amazon se pregătesc de concedierea a 10.000, respectiv 18.000 de angajaţi

Diverse

Foarte multe companii se aşteaptă la vremuri tulburi, inclusiv cele tech sau de comerţ online. Doi giganţi din cele două categorii, Microsoft şi Amazon, se pregătesc să concedieze mii de angajaţi în perioada imediat următoare.

Microsoft a anunţat că până în toamnă va da afară 10.000 de salariaţi. Contextul acestor disponibilizări este unul dificil, compania aşteptându-se la scăderea vânzărilor pe toate segmentele. Microsoft se aşteaptă la o recesiune globală, iar scăderea cheltuielilor a devenit prioritatea numărul 1 pentru trimestrele viitoare.

Amazon la rândul său va demara un program etapizat de concedieri, unul la sfârşitul căruia aproximativ 18.000 de angajaţi îşi vor pierde locul de muncă în cadrul companiei. Amazon se confruntă cu o scădere accentuată a vânzărilor online, iar recesiunea macroeconomică ce se preconizează în scurt timp nu va face decât ca numărul vânzărilor să rămână în continuare pe o pantă descendentă.

În ambele cazuri cei disponibilizaţi vor primi salarii compensatorii şi tot suportul pentru găsirea unui nou loc de muncă. O parte a salariaţilor din anumite ţări (în special Statele Unite ale Americii) vor primi şi asigurări de sănătate de tranziţie.

Surse: digi24.ro, zf.ro, sursa foto

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.