ASUS ROG Zephyrus Duo 15 – laptop de gaming cu ecran secundar 4K de 14.1 inch

ASUS ROG Zephyrus Duo 15 Notebook

Lansările tipice pentru orice fel de produs au fost toate anulate, locul acestor evenimente fiind luat de sesiuni video de prezentare. O astfel de prezentare a avut loc în urmă cu câteva zile, când ASUS ne-a arătat în premieră noua serie de laptopuri de gaming, ce include modele încadrate în seriile Strix, TUF și Zephyrus.

Capul de afiș a fost ținut de către un model cu adevărat special, unul care deși face parte din gama ROG este mai degrabă un notebook bun la toate, extrem de puternic. ASUS ROG Zephyrus Duo 15 nu se adresează strict gamerilor, ci poate fi o unealtă portabilă ideală pentru creatorii de conținut, pentru designeri, muzicieni, profesioniști din domeniul foto – video și nu numai.

Ceea ce impresionează la ASUS ROG Zephyrus Duo 15 în momentul în care vezi primele poze de produs, este ecranul secundar ce se înclină automat la deschiderea laptopului, la un unghi de 13 grade. Astfel, acest touchscreen se transformă într-un pad imens, cu diagonala de 14.1 inch, ce afișează totul în detalii fine, grație rezoluției UHD 4K – 3840 x 1100 pixeli.

Înclinarea ecranului secundar aduce beneficii utilizatorului, care poatea vedea și atinge acest display mult mai ușor, dar ajută enorm și la răcirea componentelor interne. Fanta ce ia naștere odată ce mecanismul de înclinatre ridică ușor ecranul secundar asigură o aerisire suplimentară ce va ține temperaturile mult mai scăzute decât în cazul unui notebook convențional.

Mai mult, fiindcă răcirea joacă un rol esențial pentru un laptop de gaming, ASUS ROG Zephyrus Duo 15 aduce o noutate aici. Procesorul este acoperit cu un compus metalic lichid de la Thermal Grizzly în locul pastei termice standard. ROG a comandat echipamente personalizate pentru automatizarea procesului de aplicare a acestui material cu rol de conductivitate termică. Pentru a preveni scurgerea în timp a lichidului, ASUS a proiectat o garnitură interioară specială.

Modulul de răcire folosește cinci conducte de căldură pentru a absorbi temperatura de la procesor, GPU și circuitele de alimentare din apropiere. Fiecare dintre cele patru radiatoare este dotat cu aripioare ultra-subțiri, care maximizează suprafața pentru disiparea căldurii, reducând în același timp rezistența la fluxul de aer. Ventilatoarele Dual n-Blade circulă aerul prin palele ultra-subțiri fabricate din polimeri speciali din cristal-lichid, ce sunt suficient de puternici pentru a rezista vitezelor înalte. Palele mai subțiri lasă loc pentru montarea a 83 de pale pe ventilator, crescând fluxul de aer cu până la 17% comparativ cu designul tradițional. O plasă protejează ventilatoarele împotriva a tot ce poate fi absorbit în ventilația AAS.

Revenim la afișaj, însă vorbim acum despre cel principal, ce poate fi de două feluri la ASUS ROG Zephyrus Duo 15, în ambele cazuri diagonala este de 15.6 inch. Unul este un ecran pentru gameri, cu panel IPS ce acoperă 100% spectrul sRGB și cu suport G-SYNC. Acesta propune o rezoluție Full HD, cu timp de răspuns de 3 ms și cu rată maximă de refresh de 300 Hz. Cea de-a doua opțiune pentru ecran este reprezentată de un IPS cu rezoluție UHD 4K, cu acoperire de 100% a spectrului Adobe RGB, cu rată de refresh la 60 Hz. Ambele display-uri sunt validate Pantone și sunt de tip non-tactil.

Ar fi mult de vorbit despre tot ce aduce ASUS ROG Zephyrus Duo 15, am pus mai jos clipul oficial de prezentare, precum și un tabel cu specificații. Cele mai multe detalii vor veni însă atunci când voi testa acest notebook, fiindcă este unul dintre cele care mi-au stârnit interesul așa cum altul nu a reușit să o facă până acum.

Clip video de prezentare ASUS ROG Zephyrus Duo 15:

Specificații detaliate ASUS ROG Zephyrus Duo 15

Specificatii ASUS ROG Zephyrus Duo 15

ASUS ROG Zephyrus Duo 15

ROG Zephyrus Duo 15 va fi disponibil în România în luna iunie la prețuri ce vor fi comunicate ulterior.

Categorii: asushardwarenotebook

Tag-uri: ASUSASUS ROGgaminglaptoplaptop Asuslaptop ASUS gaminglaptop gaminglaptop gaming AsusnotebookZephyrus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *