Wizz Air a anunţat că va concedia 19% dintre angajaţi. Restul vor avea salarii tăiate

Diverse

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, a anunţat că pentru a limita impactul financiar al pandemiei COVID-19 va concedia 1000 de angajaţi, adică aproximativ 19% din totalul acestora.

Din păcate nici cei rămaşi nu vor scăpa, salariul acestora urmând a fi scăzut cu 14% (piloţi, personalul însoţitor şi angajaţii din birouri), respectiv 22% (directorul general şi restul membrilor Consiliului Director).

Wizz Air oferea în mod obişnuit zboruri pe 700 de rute de la 25 de baze, însă în acest moment funcţionează la o capacitate de 3%. Compania aeriană a anunţat că dispune de lichidităţi de 1.5 miliarde de euro, analiştii susţinând că alături de Ryanair, cele două ar putea fi singurele companii aeriene din Europa ce nu vor avea nevoie de o refinanţare.

La nivel global situaţia este dramatică, Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aerieni (IATA) anunţând pierderi totale de peste 314 miliarde de dolari pentru companiile aeriene. Multe dintre acestea vor avea nevoie de sprijin guvernamental pentru a asigura necesarul de lichidăţi, însă chiar şi aşa în următoarele săptămâni vom asista la numeroase falimente.

Sursa: digi24.ro