Bolt îşi lansează propriul serviciu de închirieri de trotinete electrice în România

Diverse

În urmă cu câteva zile aflam de parteneriatul dintre Lime şi Uber, unul menit să ofere utilizatorilor Uber soluţii complexe de transport în funcţie de nevoi.

Era clar că Bolt nu putea pierde acest tren şi iată că oficialii companiei estoniene anunţă lansarea propriului serviciu de închirieri de trotinete electrice în România (pentru început doar în București). Trotinetele vor fi amplasate în centrul Bucureștiului, în hub-uri de transport și în alte locuri frecventate precum Piața Unirii, Cișmigiu, Piața Romană, Piața Universității, zona Pipera-Aurel Vlaicu, zona Herăstrău. Dacă utilizatorul lasă trotineta în afara zonei desemnate, va fi amendat cu 100 de lei.

Trotinetele folosite de bolt sunt construite după un design propriu, sunt dotate cu trachere GPS, pot atinge o viteză maximă de 25 km / h şi au o autonomie maximă de 40 de kilometri.

Costul de deblocare al unei trotinete va fi de 0 lei, iar tariful de utilizare va fi de 0.1 lei / minut. Trebuie să recunoaştem că aceste costuri sunt excelente comparativ cu cele practicate de Lime în aplicaţie Uber (3 lei deblocarea şi 0.6 lei / minut).

Cristian Sălceanu, Country Manager Bolt România, a declarat: „Lansăm trotinetele electrice în București pentru a oferi oamenilor un mijloc de transport individual, ușor de folosit, potrivit drumurilor scurte, intraurbane. Mulți dintre noi au revenit la serviciu și uneori avem nevoie să ne deplasăm pe distanțe scurte sau evitând traficul din ce în ce mai aglomerat. Trotinetele electrice vin astfel în completarea serviciilor de ride-hailing pe care le oferim. Recomandăm în continuare tuturor să urmeze indicațiile instituțiilor guvernamentale și ale autorităților de sănătate și să se deplaseze doar dacă au neapărată nevoie în această perioadă.”

Important de menţionat este că Bolt dezinfectează zilnic trotinetele, însă recomandă şi utilizatorilor să folosească dezinfectant de mâini şi / sau mănuşi atunci când folosesc trotinetele.

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.