Statele Unite ale Americii analizează interzicerea mai multor aplicaţii chineze, inclusiv TikTok

Software

Nu că aş avea ceva cu cineva, însă cei de la TikTok parcă au picat de nicăieri într-o luptă ce nu este a lor şi toată lumea trage în ei pentru a le testa rezistenţa.

Luna trecută aflam că în contextul unui conflict mai vechi, India a decis să interzică mai multe aplicaţii chineze, printre care şi TikTok. Decizia autorităţilor indiene nu a picat deloc bine celor de la ByteDance în condiţiile în care peste 611 milioane de descărcări ale aplicaţiei sunt din această ţară.

Mai nou se pare că şi Statele Unite ale Americii vrea să interzică mai multe aplicaţii chineze, inclusiv TikTok. Asta ar însemna pentru ByteDance alte câteva zeci de milioane de utilizatori blocaţi.

Congresmeni americani și-au exprimat îngrijorarea față de gestionarea de către TikTok a datelor utilizatorilor, existând riscul ca oficialii chinezi să oblige companiile să coopereze în colectarea de date pentru serviciile de informaţii. Interesant este că TikTok nu este disponibilă în China, tocmai pentru a creştere încrederea utilizatorilor la nivel global.

Sursa: bbc.com

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.