Ce ne pregăteşte OnePlus pentru această toamnă ?

Diverse

Vânzările de smartphone-uri premium sunt în scădere, iar unul dintre cei mai afectaţi producători de acest trend este OnePlus. Compania se baza până de curând doar pe această nişă, însă schimbările globale actuale o provoacă şi o obligă la diversificare.

În acest context dificil OnePlus este nevoită să facă modificări, iar OnePlus Nord a fost doar o primă mutare pe tabla de şah. Producătorul chinez ne pregăteşte şi în această toamnă noutăţi interesante:

  • noutatea clasică este dată de cele două smartphone-uri “T” din seria OnePlus 8. Acestea vor veni cu upgrade-uri logice precum procesorul Qualcomm Snapdragon 865 Plus, display cu rată de refresh de 120 Hz, încărcare rapidă la 65W, îmbunătăţiri la nivelul camerelor foto etc. Nu cred că vor exista schimbări majore de design, ci doar aceste actualizări normale;
  • o altă noutate pregătită de OnePlus pentru această toamnă este dată de smartphone-ul de buget OnePlus Clover. Despre acesta se spune că va veni cu un ecran IPS LCD cu rezoluţie HD+, procesor Qualcomm Snapdragon 460 cu Adreno 610 GPU, 64 GB spaţiu de stocare, cameră foto triplă, Wi-Fi ac şi baterie de 6000 mAh cu încărcare rapidă la 18W. Prin acest device OnePlus încearcă să ofere un fel de best-buy ieftin, unul cu autonomie peste medie şi cu hardware suficient de bun cât să mulţumească utilizatorii limitaţi ca buget şi fără prea mari pretenţii;
  • ceva interesant ar putea fi ceasul inteligent OnePlus Watch. Nu ştim prea multe despre el, însă există surse care îl confirmă. Pentru a ne face o idee foarte generală am putea arunca un ochi asupra Oppo Watch, device lansat în primăvara acestui an (ştim că OnePlus beneficiază destul de mult de inovaţiile dezvoltate de Oppo);
  • OnePlus ne pregăteşte ceva interesant şi la nivel software. Compania chineză va lansa o interfaţă OxygenOS foarte schimbată, una care ne trece din zona Android stock fin modificat, la o copie şi mai fină de One UI (Samsung). Aşteptările sunt mari şi sunt sigur că ne putem adapta la noile modificări dacă interfaţa va funcţiona la fel de lin ca până acum.

Mai urmează ceva ?

Cu siguranţă, da. Pentru 2021 estimez o extindere globală a gamei sale de televizoare (aceasta este disponibilă pentru moment doar în India), presimt apariţia unei tablete din zona flagship, noi accesorii (nu doar căşti şi huse) şi poate ceva în zona AR.

Clar este că OnePlus se va diversifica, atât la nivel de produse, cât şi la nivel de prezenţă în piaţă.

Nu uitaţi că dacă vă doriţi un smartphone OnePlus de pe site-ul oneplus.com/ro, la achiziţie puteţi folosi link-ul nostru de referral ce vă oferă un voucher de 10 euro pentru accesorii.

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.