Raindrop.io – Gestionează și centralizează ușor semnele de carte

Dacă navighezi des pe internet, probabil că nu trece zi să nu salvezi link-uri de pagini sau imagini care ți-au plăcut. Fie că sunt lucruri haioase, articole pe care ți-ai propus să le citești mai târziu, idei folositoare sau pagini utile, cred că așa facem toți, păstrăm diverse resurse în ideea în care vom reveni asupra lor sau ne vor folosi mai târziu.

Sistemul de gestionare al semnelor de carte (bookmarks) din navigatoarele web (browsere) este destul de simplist, pur și simplu salvezi totul într-o listă, în diverse foldere.

Iar atunci când se adună multe e greu de găsit ceea ce cauți, pentru că nu ai o reprezentare vizuală, stai să citești titluri de pagini în speranța că o să îți amintești detalii dai și peste ce vrei să găsești.

Mai mult, dacă folosești mai multe dispozitive și browsere diferite, este greu să sincronizezi toate resursele într-un singur loc, ceea ce presupune mai multe liste în mai multe locuri.

Ce este Raindrop.io?

Căutând o soluție care să mă ajute să îmi stochez toate informațiile care mă interesează într-un singur loc, am dat peste Raindrop.io, o aplicație web care are o interfață foarte intuitivă cu un design plăcut, și care face gestionarea link-urilor mult mai ușoară.

În Raindrop se pot încărca și imagini în limita a 1 GB pe lună, iar elementelor salvate li se pot adăuga și etichete sau pot fi marcate ca favorite pentru a fi mai ușor de filtrat.

Aplicația pune la dispoziție mai multe moduri de a vizualiza lista de semne de carte iar fiecărui dosar (folder) i se poate asocia o culoare sau o iconiță, pentru a fi mai ușor de identificat.

Fiecare folder poate fi privat sau distribuit și altor persoane, prin e-mail, flux RSS sau printr-un link.

Facilitățile menționate mai sus pot fi accesate gratuit, iar pentru 3 dolari pe lună, Raindrop oferă câteva funcții suplimentare: crearea de subfoldere, detectarea elementelor duplicate și a link-urilor invalide, și poate sincroniza conținutul în Dropbox sau Google Drive.

Raindrop se poate utiliza din Chrome, Firefox, Safari, Opera, prin instalarea unui plugin în browser iar pe Android și iOS prin instalarea aplicației.

Pentru că serviciile de aces gen de cele mai multe ori nu au avut o viață prea lungă, ca o măsură de siguranță recomand un backup periodic pentru a te asigura că îți păstrezi toate informațiile în siguranță.

Draga Alexandru,
Sunt un om batran de peste 70 de ani, iar ce am gasit pe computerica.ro m-a ajutat de multe ori si de altfel cred ca si pe altii trecuti de varsta tinereti.
De acea tin sa-ti multumesc in mod deosebit si sa-ti urez in continuare multa sanatate si succes pe toate planurule

Mă bucur foarte mult să aflu că articolele de pe site v-au fost de ajutor și vă mulțumesc pentru cuvintele frumoase. Toate cele bune!

SUPER