TOP 3: Cele mai bune telefoane mobile la nivel de cameră foto și video cu preț de sub 3000 lei

Camera phone = smartphone ce se descurcă foarte bine la nivel de cameră foto și video. Dacă ești interesat să cumperi un telefon mobil cu cameră foto și video ce rivalizează fără nicio problemă cu un flagship de la 4000 lei în sus, dar costă sub 3000 lei poți să tragi o privire pe lista de aici.

3. Samsung GALAXY S10 Plus cu 8 GB RAM și 128 GB stocare – 2989 lei la eMAG;

Recenzia completă este aici.

Are 5 senzori: 3 pe spate și 2 la camera frontală. Camera principală se bazează pe un wide de 26mm cu diafragmă variabilă – f/1.5 sau f/2.4, OIS pe 2 senzori (Wide și Tele), zoom optic 2x și ultrawide de 16 Megapixeli ce activează și funcția Super Steady pe video. Filmează 4K cu 60 fps și dispune de gyro-EIS + OIS pe anumite rezoluții. Camera frontală are 2 senzori: 10 Megapixeli cu f/1.9 și al doilea de 8 Megapixeli pentru adâncimea de câmp.

GALAXY S10 Plus îl consider un smartphone excelent cu o sumă de funcții ce-l recomandă pe lângă camera foto, de la designul ce se bazează pe materiale de calitate și până la Wi-Fi 6, difuzoarele stereo, slotul pentru microSD de până la 1 TB, jack-ul de 3.5mm, suportul software lunar pe care-l primește de la Samsung în continuare etc. Își face focusul în mod corect și rapid, decent și în low-light, superb la nivel de cameră video (printre cele mai bune, în opinia mea).

2. Sony Xperia 5 cu 6 GB RAM și 128 GB stocare – 2789 lei la evoMAG;

Camera Sony Xperia 5

Recenzia completă o găsiți aici.

Acum este vedetă Xperia 5 II, iar Darius are un exemplar de câteva zile. Revin la precedenta generație, ce aș spune că la prețul afișat atrage și în 2020. Asta dacă ești interesat de un smartphone Sony, de un smartphone Android compact în primul rând (ecran OLED de 6.1 inch când majoritatea au trecut de pragul a 6.5 inch pe anul în curs, chiar și în segmentul entry-level).

Xperia 5 are trei senzori în partea spate:

  • 12 Megapixeli cu f/1.6 (26mm), dual pixel PDAF predictiv + OIS pe 5 axe;
  • 12 Megapixeli cu f/2.4 (52mm), tele cu zoom optic 2x și PDAF predictiv, OIS pe 5 axe;
  • 12 Megapixeli cu f/2.4 (16mm), ultrawide.

Filmează 4K cu 30 fps și la 1080p cu 30 fps oferă gyro-EIS pe 5 axe. În recenzia lui Darius o să aveți o sumă de fotografii și impresii la nivel de cameră foto și video.

1. Huawei P30 Pro cu 6 GB RAM și 128 GB stocare – 2899 lei la eMAG;

Cred că l-am recomandat de peste 100 de ori până acum, în social media, către prieteni etc. Nu s-a demonetizat nici pe sfârșit de 2020. Mi se pare cel mai bun smartphone la nivel de cameră foto și video, printre smartphone-urile cu preț de sub 3000 lei.

Iese în evidență prin:

  • cel mai bun zoom;
  • cea mai bună cameră în low-light;
  • cel mai bun mod de noapte.

Are și serviciile GMS preinstalate, nu trebuie să vă faceți griji din acest punct de vedere. Pachetul este completat de un display OLED cu certificare HDR10, un procesor dezvoltat pe 7nm, încărcare la 40W etc.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro;
Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III.
Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.