Qualcomm Snapdragon 888 – primele detalii (gaming la 144 fps, drivere cu update pentru GPU și ISP îmbunătățit)

Hardware

Qualcomm a organizat un summit devenit cumva tradițional pentru compania americană (la început de decembrie), iar în cadrul său au fost oferite primele informații pentru Snapdragon 888.

Nu au dat toate detaliile, putem spune doar că avem primele informații despre cel mai nou chipset premium dezvoltat de Qualcomm.

Snapdragon 888 urmează să-l descoperim integrat în telefoane mobile dezvoltate de ASUS, Black Shark, Lenovo, LG, Meizu, Motorola, Nubia, Realme, OnePlus, Oppo, Sharp, Sony, vivo, Xiaomi și ZTE. Înțeleg că Xiaomi prin CEO-ul său s-a lăudat cu faptul că primul smartphone Android cu noul chipset urmează a fi Xiaomi Mi 11.

Care sunt cele mai importante noutăți legate de Snapdragon 888?

  • accelerator grafic Adreno optimizat pentru jocuri la 144 fps și drivere de GPU upgradabile (pentru prima dată, exact cum se întâmplă la plăcile grafice pentru desktop PC-uri și notebook-uri);
  • ISP Spectra cu 35% mai rapid (capabil să analizeze imagini la 2.7 gigapixeli / secundă = 120 fotografii la 12 Megapixeli);
  • procesorul Hexagon (DSP = digital signal processor) capabil de 26 TOPS vs 15 TOPS la Snapdragon 865 și 11 TOPS la Apple M1;
  • modem 5G de generația a treia (Snapdragon X60) cu suport pentru Sub-6 mmWave 5G + toate benzile existente;
  • Wi-Fi 6E / ax + bluetooth 5.2.

2021 se anunță a fi un an interesant. Samsung prin Exynos urmează a deveni un competitor din ce în ce mai serios al Qualcomm, iar MediaTek prin noile chipseturi mid-range dorește a avea un cuvânt de spus în cel mai dinamic sector al smartphone-urilor Android.

Sursa: Qualcomm.com

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro;
Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III.
Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.