Philips şi-a vândut divizia de electrocasnice pentru 3.7 miliarde de euro

Hardware

Koninklijke Philips N.V., firma olandeză care a făcut celebru brandul Philips, a decis în urmă cu ceva timp să îşi utilizeze toate resursele şi cunoştinţele în segmentul echipamentelor medicale. Compania a devenit astfel unul dintre cei mai mari producători globali de computere tomograf, dispozitive EKG, aparate respiratorii, aparate RMN și chiar aparate cu raze X.

În acest context producătorul olandez a început să îşi vândă bucată cu bucată restul diviziilor. Ultima astfel de tranzacţia a fost confirmată săptămâna aceasta, Koninklijke Philips N.V. vânzând divizia de electrocasnice către grupul chinez Hillhouse Capital pentru 3.7 miliarde de euro (aproximativ 4.4 miliarde de dolari).

Din această sumă, 3 miliarde de euro (plătibili în numerar) sunt pentru tot ce înseamnă tehnologii, infrastructură, patente, brevete etc., iar 700 de milioane de euro sunt pentru utilizarea brandului şi a siglei Philips pentru următorii 15 ani.

“Această tranzacţie încheie programul nostru masiv de vânzare de active. În continuare, ne vom concentra pe extinderea poziţiei noastre de vârf în domeniul tehnologiei medicale.”, a afirmat directorul general al Koninklijke Philips N.V., domnul Frans van Houten.

Anterior Koninklijke Philips N.V. şi-a vândut divizia de corpuri de iluminat pentru 2.8 miliarde de dolari către o asociere de investitori denumită GO Scale Capital, cât şi divizia audio-video către Funai şi TP Vision.

Sursa: agerpres.ro

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.