Allview în 2020: Cifră de afaceri record de 82.75 milioane euro și profit de 4.88 milioane euro

Visual Fan SRL este compania din spatele brandului Allview, iar 2020 a fost un an bun pentru compania brașoveană (cel puțin perspectiva cifrei de afaceri și a profitului înregistrat).

Am extras câteva informații din comunicat:

  • cifră de afaceri de 82.75 milioane euro (404.61 milioane lei), cea mai mare din istoria de 19 ani a companiei;
  • profit net de 4.88 milioane euro (23.86 milioane lei);
  • profit net înregistrat din electronice* a fost de 1.4 milioane euro / 7.04 milioane lei față de1.84 milioane lei în 2019 (*telefoane mobile, televizoare, sisteme Smart Home, tablete, laptopuri și alte gadgeturi);
  • cea mai mare creștere a fost înregistrată în categoria electronice pe smart TV-uri – 27%.

Declarație oficială:

În pofida climatului economic plin de incertitudini, anul 2020 a fost unul cu rezultate foarte bune pentru Allview. Creșterea cifrei de afaceri și a profitului pentru activitatea noastră de bază, dispozitivele electronice, arată că reușim să intuim tendințele pieței dinamice pe care acționăm, venind cu produse inovatoare, la un raport calitate-preț competitiv. Cred că am dovedit că suntem o companie matură, care știe să își urmeze planurile de dezvoltare inclusiv în condiții de piață dificile, precum cele generate de pandemia COVID-19, dar și să maximizeze oportunitățile care apar. Aș vrea să mulțumesc echipei Allview pentru rezultatele excelente și sunt convins că, în anii următori, ne vom folosi experiența de aproape două decenii pentru a reconfirma aceste performanțe,” a declarat Lucian Peticilă, fondator și director general al Allview.

În comunicat se precizează faptul că avem de-a face cu o creștere generată și de contextul pandemic din 2020. Allview și-a folosit relațiile din China spre a procura echipamente medicale în trimestrul al II-lea când era criză din acest punct de vedere.

„Pe baza relațiilor îndelungate cu furnizorii chinezi, compania brașoveană a reușit să achiziționeze, într-un ritm accelerat și la prețuri avantajoase, consumabile medicale pentru mai mulți parteneri din serviciile de sănătate, atât din sectorul public, cât și cel privat.”

O altă direcție de dezvoltare fructificată în 2020 a fost dată de cererea de echipamente în segmentul educațional (tablete și laptopuri).

Care sunt planurile Allview pentru 2021 – 2022?

  • lider pe piața românească de smart TV-uri cu Android TV și Google Assistant;
  • conceptul Touchless = dispozitive electronice ce nu necesită input tactil;
  • investiții în dezvoltarea de tehnologii și atragerea de talente în echipa Allview;
  • listarea la bursă prin brokerul TradeVille.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro;
Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III.
Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.