Rețeaua Vodafone este alimentată cu energie electrică obținută 100% din surse regenerabile

Operațiunile din România ale Vodafone sunt alimentate cu energie electrică obținută 100% din surse regenerabile.

Ce înseamnă surse regenerabile?

  • energie eoliană;
  • energie solară;
  • hidroenergie.

Interesant este că sunt incluse chiar și spațiile închiriate de către Vodafone. Până în luna iulie din 2021 și-au propus să atingă dezideratul din România la nivel european. Astfel se va forma rețeaua Vodafone Green Gigabit.

Până în 2040 și-au propus să atingă un nivel net zero pentru emisiile de carbon (limitarea în întregime inclusiv a emisiilor indirecte – lanț de aprovizionare, utilizarea produselor vândute, călătorii de business etc).

Declarație oficială:

Grija față de Planetă este un pilon principal al strategiei Vodafone. În acest sens, ne-am asumat o serie de obiective ambițioase și am reușit deja, într-un interval relativ scurt, să înregistrăm progrese majore. Utilizăm 100% energie verde pentru operațiunile Vodafone din România, ne-am micșorat considerabil consumul de energie în principalele centre de date, am introdus SIM-uri electronice pentru a reduce consumul de plastic și multe altele. Într-o lume în care tehnologia joacă un rol atât de important și volumul comunicațiilor digitale crește în fiecare an, generând o amprentă de carbon tot mai mare, este important să venim cu acțiuni concrete pentru a micșora impactul asupra mediului. Faptul că operațiunile noastre din România folosesc acum doar energie verde este un motiv de mândrie pentru noi și, sper eu, și pentru clienții noștri.”

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro;
Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III.
Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.