Google Earth Timelapse prezintă în 2D şi 3D cât de mult s-a schimbat Terra din 1984 până în prezent

Software

Un nou proiect Google impresionează prin tehnologia aplicată şi informaţiile prezentate – Google Earth Timelapse. Acest software ne prezintă în 2D şi 3D evoluţia Pământului din ultimii 37 de ani, mai exact în perioada 1984 – 2020.

Pentru a obţine această hartă interactivă, Google a strâns peste 24 milioane de imagini de la sateliţi, adică o stocare de aproximativ 20 de petabiţi (1 petabit = 1000 terabiţi).

Din păcate această trecere rapidă prin trecut nu este doar lapte şi miere, din imagini putem observa şi ce rău au făcut oamenii acestei planete, de la defrişări masive, până la topirea gheţarilor şi secarea lacurilor. Google chiar a făcut un scurtă prezentare a acestor detalii:

Dacă sunteţi interesaţi să vă jucaţi cu Google Earth Timelapse, să vedeti cum a evoluat regiunea sau oraşul vostru, puteţi intra pe acest link.

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.