Bursa zvonurilor: Samsung renunță în a readuce un senzor 3D ToF pe Galaxy S22

Multe smartphone-uri dispun de un senzor ToF 3D pentru adâncimea de câmp, iar Sony domină această piață.

Samsung Galaxy S20 Ultra dispune de un senzor ToF 3D de 0.3 Megapixeli cu f/1.0 ce este utilizat pentru adâncimea de câmp. Samsung a preferat la S21 Ultra să renunțe la un astfel de senzor. Se bazează în mod exclusiv pe tehnologia laser.

După ce Apple a adus un ToF 3D la iPhone 12 Pro și iPhone 12 Pro Max pe la compania sud-coreeană cred că au fost ceva ședințe legate de planurile de viitor pentru Samsung Galaxy S22 și revenirea spre un senzor ToF 3D pentru vârful de gamă.

Feedback-ul cules de la cei ce au achiziționat S21 Ultra a fost unul bun, iar Samsung renunță complet la această tehnologie pentru produsele sale high-end.

Suntem la bursa zvonurilor, iar informația nu este confirmată oficială. A apărut într-o publicație din Coreea de Sud – ET News. Nu am testat Galaxy S20 și S21 Ultra în paralel ca să-mi dau seama dacă ToF 3D face o diferență sau nu. Totuși, mi se pare a fi o direcție de luat în calcul pentru partea de realitate augmentată. Informațiile de la un senzor ToF 3D ar ajuta pe cei ce dezvoltă astfel de aplicații.

Sursa: GSMarena.com

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro;
Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III.
Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.