Sony Xperia 1 III și cum echipa Alpha a contribuit la dezvoltarea camerei foto și video

Sony Xperia 1 III promite excelență la nivel de cameră foto și video. Compania japoneză nu a trebuit să apeleze la un partener extern și la Xperia 1 III au activat echipa de R&D din spatele gamei de aparate foto Alpha.

Au și venit cu un clip în care explică mai bine despre ce este vorba:

Ce am reținut?

Că au dezvoltat totul in-house: lentilele, senzorul, unitatea de procesare a imaginii. A fost o implicare majoră cu ingineri responsabili de optică, software și calitate a imaginii. Una dintre funcțiile pe care mizează în mod deosebit este Real-Time Tracking. Acum nu știu ce fotograf de sport va apela la un smartphone pentru captarea de imagini, dar mai degrabă sunt curios cum se descurcă Sony Xperia 1 III în raport cu flagship-urile Samsung, Apple etc.

Vă așteptați ca Sony Xperia 1 III să fie cel mai bun smartphone din 2021 la nivel de cameră foto și video sau doar este un giumbușluc de marketing?

Ce specificații integrează Sony Xperia 1 III la nivel de cameră foto și video?

  • 12 Megapixeli cu f/1.7 și OIS, echivalent 24mm, dual pixel PDAF și dimensiune a pixelului de 1.8 microni, tele de 12 Megapixeli cu două opțiuni: f/2.3 și echivalent 70mm cu zoom optic 3x sau f/2.2 și echivalent 4.4x, OIS + ultrawide de 12 Megapixeli cu f/2.2 cu unghi la 124 grade și dual pixel PDAF, echivalent 16mm, filmează 4K cu până la 120 fps, gyro-EIS pe 5 axe + OIS, optică Zeiss, led flash, eye tracking + senzor TOF 3D de 0.3 Megapixeli pentru adâncimea de câmp;
  • cameră de selfie-uri de 8 Megapixeli cu f/2.0, echivalent 24mm, dimensiune a pixelului de 1.12 microni, filmează la 1080p cu 30 fps și gyro-EIS pe 5 axe;
Sursa: GSMarena.com

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro;
Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III.
Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.