Telekom Romania Mobile Communications (fostul Cosmote) şi-a diminuat capitalul social cu 2.16 miliarde de lei pentru a acoperi pierderile contabile

Retelistica

Telekom Romania Mobile Communications (fostul Cosmote) îşi linge încă rănile, astfel că şi-a diminuat capitalul social de la 2.57 miliarde de lei la 409.1 milioane lei pentru a acoperi pierderile contabile. Vorbim de o sumă consistentă de 2.16 miliarde de lei, cea mai mare prinsă vreodată într-o astfel de operaţiune.

Operatorul telecom a raportat pierderi în fiecare an în perioada 2008 – 2020, cu excepţia anului 2012 când Telekom Romania Mobile Communications a avut un profit de 43.48 milioane de lei. În restul perioadei s-au acumulat pierderi de peste 3.2 miliarde de lei, pierderi ce vor fi acoperite în mare parte de această diminuare a capitalului social (în 2020 a mai fost realizată o astfel de operaţiuni, însă atunci suma a fost mai mică, undeva la 170 de milioane de lei).

În prezent Telekom Romania Mobile Communications (fostul Cosmote) este deţinut de grupul elen OTE, acesta având 99.9% din acţiuni. Acţionarul principal al grupului OTE este gigantul Deutsche Telekom ce deţine 49.2% din acţiuni.

Sursa: profit.ro

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.