Bursa zvonurilor: Apple a încheiat un acord cu BOE pentru furnizarea de display-uri OLED

BOE este o companie din China ce încearcă să rivalizeze cu LG și Samsung în industria de display-uri OLED. Este un pas important pentru BOE, dar și pentru Apple dacă zvonurile ajunse în online se adeveresc.

Apple lucrează cu LG și Samsung pe partea de display-uri OLED pentru smartphone-urile sale. BOE a lucrat cu Apple la vechile generații de iPhone-uri, doar pe partea de piese (furnizau display-urile pentru iPhone-urile ce ajungeau în service).

Am extras câteva informații de la sursă:

  • ecranele OLED fabricate de către BOE vor fi aduse pe iPhone 14 (25% din necesarul companiei americane pentru acest model de smartphone);
  • BOE va furniza ecrane OLED de 6.1 inci, modele Pro vor avea în continuarea display-uri fabricate de către LG și Samsung;
  • BOE ar urma să furnizeze ecrane OLED și către iPad și MacBook-uri și se pregătește să-și extindă fabrica B16 din Sichuan spre a produce conform înțelegerilor încheiate. Au produs 60 de milioane de display-uri OLED în ultimul an, se află pe locul al 2-lea în spatele Samsung.

Cred că Apple își dorește să strângă relația cu BOE din mai multe puncte de vedere. Unul ar fi nevoia în a avea cât mai mulți parteneri, vânzările Apple sunt în creștere, iar nevoia de componente se află în aceeași linie. Un alt motiv ar fi un preț mai bun față de ce oferă LG sau Samsung.

BOE este acronimul de la Beijing Oriental Electronics. Și-a început activitatea în 1993 și sunt activi pe piața de electronice, sănătate, IoT și fotovoltaice. Sunt producători de ecrane LCD, OLED, display-uri flexibile, microLED-uri, senzori de amprentă, panouri solare și senzori optoelectronici. Veniturile în 2021 au fost de 34.57 miliarde dolari, profitil s-a ridicat la 4.04 miliarde dolari. Are peste 68.000 de angajați.

Sursa: GSMarena.com

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro;
Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III.
Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.